Podcast

PODCAST

Ik heb een podcast! Het heet ‘Over Jou’ en gaat over mensen die ik gedurende mijn leven ben tegengekomen en die mij op één of andere manier zijn bijgebleven en hebben geïnspireerd. In de podcastserie ga ik met deze mensen in gesprek en bespreek met ze welke ontmoeting indruk op hén heeft gemaakt.

Esmee richtte na haar middelbare school – samen Wouter Valkenier, Joey Hodde, en Toon Maassen – de duurzame broedplaats De Ceuvel op. De broedplaats bestaat uit  het Café én een deel waar oude woonboten zijn omgetoverd tot werkplekken. Met De Ceuvel willen ze verschil maken in de wereld. Het is helemaal gebouwd van ge-upcyclede materialen, ze zoeken uit hoe ze zoveel mogelijk kringlopen kunnen sluiten en serveren eten en drinken waarbij ze verder kijken dan het label ‘biologisch’. Lees meer over De Ceuvel: https://deceuvel.nl/nl/cafe/about-us/

Joey is net als Esmee co-founder van De Ceuvel. De broedplaats bestaat uit  het Café én een deel waar oude woonboten zijn omgetoverd tot werkplekken. Met De Ceuvel willen ze verschil maken in de wereld. Het is helemaal gebouwd van ge-upcyclede materialen, ze zoeken uit hoe ze zoveel mogelijk kringlopen kunnen sluiten en serveren eten en drinken waarbij ze verder kijken dan het label ‘biologisch’. Lees meer over De Ceuvel: https://deceuvel.nl/nl/cafe/about-us/

Peter is bekend als Bassist en schrijver van Bløf.  Daarnaast schrijft hij voor vele andere projecten én schrijft hij onder zijn eigen naam in het Zeeuws. Het album Slik kwam in 2016 uit.

Fernando is als componist, tekstschrijver, zanger en gitarist, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland. Hij is geboren in Porto (Portugal) maar verhuisde toen hij 15 was naar België, waar hij met zijn boer Antonio muziek ging maken. Sinds dien hebben ze samen een indrukwekkende carrière opgebouwd. De dualiteit dus het Portugees zijn maar ergens anders wonen, tussen stad en platteland bepalen zijn werk én persoonlijkheid. Lees voor de uitgebreide loop van zijn leven en carrière: http://www.lameirinhas.net/nl/biografie

Laurens is gitarist, componist en singer-songwriter. Hij komt uit Terneuzen en studeerde klassiek gitaar aan het Amsterdamse conservatorium. Tegenwoordig is hij actief als multi-instrumentalist, documentairemaker, artistiek leider van internationale muziekprojecten zoals Music for Mali, componist en soloartiest. Naast Nederlandse liederen speelt hij ook in het Faroërs, zijn vadertaal. http://www.laurensjoensen.nl/?page_id=2 (Foto: Marielle Hensums)

Yentl is actrice en cabaretière. Ze studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, waarna ze samen met Christine de Boer het muzikale cabaret duo Yentl & De Boer opricht. In 2013 winnen ze het Amsterdams Kleinkunst Festival en de Wim Sonneveld Prijs en in 2014 de Annie MG Schmidtprijs voor het lied Ik heb een man gekend. (Fotocredits: Anne van Zantwijk)

Sara heeft mijn theaterconcert “Vanaf Nu Is Het Van Jou” geregisseerd. Ze werkt op de educatieafdeling van Maas theater en dans., Rotterdam. In 2013 studeerde ze af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem als docerend theatermaker. Binnen haar werk ontwikkelt en geeft ze lessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast maakt ze voorstellingen met verschillende doelgroepen.

Dorien is docent, schrijver, regisseur en actrice. Ze heeft zowel de mimeopleiding als docent dramatische vormgeving afgerond. In 2006 werd Dorien hoofd educatie bij theatergroep Max en sinds 2013 is ze hoofd educatie en lid van het artistieke team van Maas theater en dans.

Jochem is cabaretier, en schrijver van het kinderboek De Gorgels. In 1977 won hij het Groninger Studenten Cabaret Festival en sindsdien heeft hij 7 theaterprogramma’s op zijn naam staan, waaronder Adéhadé, De rust zelve, en Adem in, Adem uit, waar hij op dit moment mee in de theaters staat. (Foto: Anne Reitsma)

Jos is regisseur en theatermaker. Hij is artistiek leider geweest bij onder andere het Ro Theater, Oerol en het Friese gezelschap Tryater, en regisseerde talloze voorstellingen. Hij maakte naam met grootschalige projecten op locatie, zoals  het theater- en voetbalspektakel ABE! (in het Abe Lenstra Stadion in  Heerenveen), Peer Gynt in de duinen van Terschelling en de openluchtopera ‘Orfeo ed Euridice’ op de vijver van Paleis Soestdijk. Jos is op dit moment de vaste regisseur van Jochem Myjer.

Hanna is actrice. Ze studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Sindsdien heeft ze al verschillende toneelstukken, musicals en films op haar naam staan (De Tweeling, Fiddler on the Roof en Pipi Langkous) Daarnaast speelt Hanna in Anne+, een coming-of-age webserie die dit najaar op het NFF in première gaat, over een lesbische twintiger die in Amsterdam woont en studeert. (Fotocredits: Roy Beusker)

Dido is geoloog en zeevaarder is opleiding. Na de middelbare school studeerde ze Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en toen Aardwetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Vervolgens heeft ze een jaar Antropologie gestudeerd aan de UvA en 3 maanden Arabisch in Beirut. Inmiddels studeert ze aan de Enkhuizer zeevaartschool, een school die helemaal is gericht op zeilvaart.

Simon schrijft boeken, gedichten en toneelstukken. Het liefst schrijft hij voor kinderen. Daarnaast geeft hij toneel(schrijf)workshops en lezingen. Hij won o.a een Gouden Griffel voor zijn boeken Dissus (in 2011) en Spinder (in 2013)

Edward schrijft kinder- en jeugdboeken (waarvoor hij o.a. negen zilveren griffels ontving), poëzie en liedteksten. Daarnaast vertaalt hij kinderboeken, begeleidt jonge schrijvers in het project www.abcyourself.nl en runt samen met andere dichters en schrijvers het literair magazine www.eurostory.nl – een andere benadering van het Eurovisiesongfestival.