Dat Ik Je Mis

Onwerkelijk! Het is alweer 10(!) jaar geleden dat ik ‘Dat Ik Je Mis’ speelde op tv, waarna het nummer razendsnel zijn weg vond. Alles wat ik na dat moment heb meegemaakt en beleefd in de muziek, komt voort uit dat ene moment en ik daar ben ik nog steeds ongelofelijk dankbaar voor. 

Tijdens twee unieke jubileumconcerten speelde ik samen met Annelie De Vries een speciale versie van Dat Ik Je Mis. Naast dat Annelie al jaren in de band speelt, is ze ook een fantastisch componist. Zoals ‘Dat Ik Je Mis’ al jaren voor veel mensen troost biedt, haal ik op mijn beurt troost uit haar muziek. 

Goed nieuws: deze versie hebben we opgenomen en de hele 7:11 minuten durende versie is nu overal online te beluisteren.

Door het verstrijken van de jaren, en de toevoeging van Annelie heeft deze versie van ‘Dat Ik Je Mis’ een nieuwe dimensie van hoop gekregen. Het arrangement is, net als het origineel, subtiel en ingetogen, maar vouwt zich met een troostrijk intro en nieuwe harmonieën om de tekst heen, waardoor de betekenis weer op een ander niveau binnen komt. 

David Hol, al vanaf het begin mijn geluidsman, heeft deze versie in TivoliVredenburg opgenomen. Bernard Gepken, die al bijna 10 jaar onderdeel is van de band, en naast David degene is die ‘Dat Ik Je Mis’ absoluut het aller vaakst live heeft gehoord, heeft er een prachtige versie van gemaakt.